Zorg en dienstverlening

De S.W.L.G. heeft vier locaties in en om Purmerend, waar cliënten kunnen wonen en de nodige zorg en begeleiding kunnen ontvangen. Het wonen en een zo prettig mogelijk leven kunnen leiden is een groot goed, de privacy, goede zorg en begeleiding en weten wat de cliënt wil staan binnen de S.W.L.G. hoog in het vaandel.
 
Huisvesting: wonen op locatie Spaarbekkenkade
Op locatie Spaarbekkenkade (hoofdlocatie) zijn 23 appartementen, een centrale keuken, een gemeenschappelijke ruimte en twee logeerkamers (voor meer informatie over logeren zie ‘kortdurend verblijf). De woningen hebben een eigen voordeur en in de hal (centrale ingang) een brievenbus en voordeurbel. Op deze manier bepalen de cliënten zelf wie zij wel of niet binnenlaten. In de centrale ruimte kan men de maaltijden gebruiken en koffie en thee komen drinken. Elke woning heeft een woonkamer, badkamer met toilet, slaapkamer en een open keuken.
Locatie Spaarbekkenkade is gelegen in een rustige wijk,  met voor de deur een grote (vis)vijver en dicht bij de oude binnenstad van Purmerend. Verder kan er gebruik gemaakt worden van de royale binnentuin. De locatie is goed te bereiken met openbaar vervoer (trein en busstation vlakbij).
 
Huisvesting: Wonen op locatie Weidevenne
De Weidevenne is een nieuwe wijk in Purmerend, hier zijn 18 appartementen verspreid over een aantal straten. Er is een algemene ruimte (tevens wijkpost), van waar uit 24 uur per dag hulp geleverd kan worden. Cliënten kunnen hier ook altijd terecht om een praatje te maken en de warme maaltijd ’s avonds te gebruiken. De woningen zijn aangepast en hebben woonkamer, slaapkamer, open keuken, badkamer met douche en toilet en een tweede (niet aangepast toilet) in de hal. Achter het huis bevindt zich de tuin met berging. De locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer (trein- en busstation op loopafstand), gezondheidscentrum en winkelcentrum op loopafstand.
 
Huisvesting: wonen in de boerderij de Zuiderhoeve
Locatie de Zuiderhoeve ligt op een landelijke plek in de Wijdewormer en bestaat uit twee (nieuw gebouwde) stolpboerderijen die door een glazen gang met elkaar zijn verbonden. In de boerderijen zijn 14 woningen. Alle appartementen hebben een woonkamer, slaapkamer, open keuken en een badkamer met toilet. Er is een centrale ruimte waar men de maaltijden kan gebruiken en koffie en thee kan komen drinken. Rondom de boerderij liggen weilanden en grazen de koeien en schapen. Vanaf het terras van de boerderij kijkt men uit op de tuin van de boerderij waar in verhoogde plantenbakken groente en dergelijke door de bewoners verbouwd kunnen worden. De boerderij ligt op ongeveer 2  kilometer van het winkelcentrum en het treinstation in Weidevenne. Een maal per week komt op een vaste dag de S.R.V. (rijdende winkel), op het terrein zodat wie dat wil boodschappen kan doen.
 
Huisvesting: De Wijk
De S.W.L.G. geeft zorg en begeleiding aan mensen die in de omgeving van een van de genoemde locatie wonen. De mensen die op deze manier gebruik van onze diensten, krijgen een alarmeringskastje thuis geplaatst. Op deze wijze kan 24 uur per dag een oproep worden gemaakt voor hulp. De mensen die in de buurt van de Spaarbekkenkade wonen kunnen van af 17.00 uur gebruik van het inloopcentrum aan de Geulenstraat om de warme maaltijd ’s avonds te gebruiken en daarna een kopje koffie te drinken. Het dienstdoend personeel eet mee en assisteert als dit nodig is bij de maaltijd. De individuele begeleiding wordt door een vaste contactpersoon gegeven. Wanneer iemand alleen begeleiding en geen zorg nodig heeft kan dit van uit het wijkteam gegeven worden als u in Purmerend of dicht bij Purmerend woonachtig bent.
 
Zorg en begeleiding:
Voor alle locaties geld dat er 24 uur per dag personeel aanwezig is zodat er ook 24 uur per dag een beroep op hulp gedaan kan worden. Het merendeel van het personeel in de zorg heeft de opleiding Medewerker Maatschappelijke zorg 3 of 4 gevolgd of is hier voor in opleiding.
Aan de S.W.L.G. zijn geen artsen verbonden, de cliënten hebben hun eigen huisarts, specialisten en eventuele therapeuten.
Samen met de cliënt wordt een zorgplan opgesteld. Omdat het om kleinschalige locaties gaat is het mogelijk de mogelijkheden en wensen van de cliënt centraal te stellen. Wij vinden het van groot belang dat de cliënt op de hoogte is van de inhoud van zijn of haar zorgplan en hier een aandeel in heeft.